novatik-metal-classic-header.png

Novatik Metal Classic

UN ACOPERIȘ SOLID ȘI EFICIENT, RECOMANDAT ȘI ÎN CONDIȚII EXTREME DE VREME

1.Acoperis+Novatik+METAL+CLASSIC.jpg

PROFIL DISTINCT

Designul țiglei metalice Novatik METAL CLASSIC a fost creat astfel încât să asigure aspectul unei țigle tradiționale, având totuși o formă originală. 

Novatik METAL CLASSIC este prima țiglă metalică în panouri mici produsă în România. Eleganța, armonia cromatică, greutatea redusă, sistemul de fixare solid și usurința montării o recomandă atât pentru construcțiile noi, cât și pentru renovări.

Dimensiunile au fost alese special pentru a crea o serie de avantaje:

 • manipulare și depozitare facilă;
 • spațiu redus de depozitare;
 • mijloace de transport de gabarit redus (acces facil în mediu urban);
 • diminuarea pierderilor tehnologice, în special la acoperișurile cu o arhitectură complexă.

GREUTATE REDUSĂ

Designul optim al țiglelor și greutatea redusă a acestora garantează buna funcționare a acoperișului și funcția de siguranță a acestuia. Dacă se ține cont de acest lucru încă din stadiul de proiect, se pot realiza economii substanțiale la șarpantă și la structura de rezistență a casei.

SISTEM DE FIXARE SOLID

Fixarea modulelor de țiglă metalică Novatik se realizează prin cuie sau șuruburi în planul acoperișului. Detaliile de montaj sunt foarte sigure și nu necesită accesorii numeroase. Sistemul de fixare în planul acoperișului și suprapunerile perfecte ale modulelor fac din acoperișul Novatik unul dintre cele mai sigure sisteme de învelitori de pe piață.

MONTAJ FACIL

Modelul este simetric și permite suprapunerea modulelor în ambele sensuri (de la stânga la dreapta sau de la dreapta spre stânga), facilitând montajul și reducând timpul de instalare.

Profilul Novatik METAL CLASSIC este produs din oțel prevopsit în trei variante de acoperire (finisaj):

Novatik METAL CLASSIC Mat (otel 0.5 mm) – oțel cu strat de protecție anticorozivă ZnMg 120 g/mp (acoperire Polyester Mat 35 de microni pe fața superioară a țiglei și protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni) sau cu strat de protecție anticorozivă Zn 275 g/mp (acoperire Polyester Mat 35 de microni pe fața superioară a țiglei și protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 7 microni). Ambele tipuri de straturi de protecție anticorozive aplicate oțelului asigură un înalt grad de rezistență la coroziune în diferite climate de exploatare. Garanție estetică: 20 ani. Garanție tehnică: 30 de ani.

Novatik METAL CLASSIC Mat (otel 0.6 mm) – oțel cu strat de protecție anticorozivă ZnMg 120 g/mp, cu acoperire Polyester Mat 35 de microni pe fața superioară a țiglei și protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni). Aliajul ZnMg este foarte stabil în condiții de ceață salină și asigură o protecție sporită la coroziune (atât pentru suprafața foii cât și pentru marginile de tăiere sau găuri). Garanție estetică: 20 ani. Garanție tehnică: 40 de ani.

Novatik METAL CLASSIC High Coat (otel 0.51 mm): oțel cu strat de protecție anticorozivă de Zn 275g/mp, cu acoperire Polyurethan-Polyamid 50 de microni și protecție Epoxid de 10 microni pe fața inferioară a țiglei. Acoperirea High Coat oferă o protecție excelentă la coroziune (RC4), rezistență sporită la zgârieturi și razele UV (RUV4). Acoperirea HIGH COAT beneficiază de 20 de ani garanție estetică și 40 de ani garanție tehnică.

Novatik METAL CLASSIC Frost (otel 0.5 mm): oțel cu strat de protecție de Zn 275g/mp, cu acoperire Polyurethan de 60 microni și protecție Epoxid 12 microni pe fața inferioară a țiglei. Acoperirea FROST conferă durabilitate si rezistență sporită la zgârieturi și beneficiază de 20 de ani garanție estetică și 40 de ani garanție tehnică.

2.STRATURI+Novatik+METAL+CLASSIC+-2023.png

Date Tehnice

 • Lungime totală modul
 • 1340 mm
 • Lungime utilă modul
 • 1260 mm
 • Lățime utilă modul
 • 370 mm
 • Număr module / mp
 • 2,15 module / mp
 • Pantă acoperiș
 • Min 12˚
 • Greutate / mp
 • Aprox. 2,20 kg /mp
CLASSIC-garantii+MAT+0.5-0.6_HIGH+COAT_FROST+.png

CONTACT

Contacteaza Elver Intercons

Vrei mai multe detalii?

Trimite-ne un mesaj si te vom contacta
in cel mai scurt timp!

Alfred Radu

Inda Iliescu